ODAMIZ KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SORUNUNA KARŞI ULUSLARARASI DESTEK SAĞLIYOR.

ODAMIZ KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SORUNUNA KARŞI ULUSLARARASI DESTEK SAĞLIYOR.

Küresel iklim değişikliği sorununa karşı Orman Mühendisleri Odası uluslararası çalışmalara destek verecek. Orta Asya İklim Rehberi Projesi kapsamında; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistan ile birlikte ormancılık alanında çalışmalara katılım sağlayacak.

KONFERANS, 2021’İN AĞUSTOS AYINDA GERÇEKLEŞECEK

Orman Mühendisleri Odası yapmış olduğu çalışmaların kapsamını genişleterek uluslararası projelere katılım sağlayacak. Tüm dünyayı etkileyen küresel iklim değişikliğinin zararlarını azaltmak için önemli çalışmalara her zaman öncelik veren Orman Mühendisleri Odası Orta Asya İklim Rehberi Projesi kapsamında çalışmalar yürütecek.
Asya İklim Rehberi Projesi kapsamında iklim değişikliğinin Orta Asya ormanları üzerindeki etkisi araştırılacak. Projede elde edilecek verilerle Türkî Cumhuriyetlere Ormancılık faaliyetleri kapsamında uluslararası destek sağlanması amaçlanıyor. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi ülkeler projenden yararlanacak.

SES GETİRECEK YENİ PROJELER HAZIRLANIYOR

2021 yılı Ağustos ayında Antalya'da Orman Mühendisleri Odası koordinasyonunda “İklim Değişikliğinin Orta Asya Ormanları Üzerindeki Etkisi Konferansı” düzenlenecek.

Konferans öncesi 12 Mayıs Çarşamba günü hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Orman Mühendisleri Odasının ev sahipliğinde yapılan toplantıya Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye'den ilgili Bakanlıkların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler katılım sağladı. Bu toplantıda katılımcı ülkeler Orman Mühendisleri Odası'nın aldığı rolden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz Orman Mühendisleri Odası olarak iklim değişikliği ile ilgili sorunların farkında olduklarını bundan dolayı yapılacak her olumlu çalışmanın yanında durduklarını ifade ederek;
“Tüm Orta Asya ülkelerinde uygulanacak nitelikte projeler hazırlanıyor. Yeni çalışmalarımızın da yolda olduğu müjdesini vermek isterim. Bunlardan bir tanesi ‘Orta Asya'daki Genetik Biyoçeşitlilik için Yerel Ağaç Türlerinin Korunması Rehberi’nin hazırlanması ve bunun devamında bu rehberi esas alarak Kırgızistan'da bir eğitim çalıştayının düzenlenmesi olacaktır. Diğer bir çalışmamız, yine tüm Orta Asya Ülkelerini kapsayan ‘İyileştirilmiş Orman Amenajman Planlaması ve Orman Biyoçeşitliliğinin Korunması’ projesinin yazımı olacaktır. Bununla ilgili çalışmalar da devam etmektedir” dedi.

Write a comment